ET BLØDKOGT ÆG


Guderne vil vide, at det har taget mig omkring 4 måneder at få lavet et perfekt blødkogt æg. Der findes nok ikke en metode jeg ikke har prøvet, og det har bare ikke villet lykkes. Jeg har selv søgt og søgt, og sågar også fundet mange blogindlæg og opskrifter, der allesammen lovede mig et blødkogt æg. Men til ingen verdens nytte! Jeg lyder måske lidt melodramatisk, taget i betragtning af at jeg snakker om æg - men helt seriøst - et blødkogt æg til morgenmad slår mange franske croissanter, og skyr med blåbær og chiafrø. 
Men så skete der noget. Efter en frustrationspause over at spise hårdkogte æg med ske, skulle jeg lige prøve en sidste gang - og det lykkedes sgu. Tro det eller lad vær - men efterfølgende har den virket HVER gang. Så jeg tænkte at jeg lige ville dele MIN fremgangsmåde med jer. 


1// Først skal du fylde en lille gryde/kasserolle ca. halvt op med vand (det skal ca. kunne dække æggene når de kommer i. De skal IKKE i endnu.) 
Sæt vandet over, på fuld skrald. 

2// Når vandet koger, kommer du æggene i. Jeg plejer at lægge dem i gryden vha. en spiseske, så skallen ikke går i stykker. 

3// Æggene skal koge i 5 minutter og 30 sekunder. Hverken mere eller mindre. Og nu lyver jeg lidt, for det varierer selvfølgelig en lille smule, alt efter størrelsen på æggene. De 5 minutter og 30 sekunder svarer til et normalt/stort æg. Hvis du koger små æg, skal de ca. have 5 minutter.

4// Æggene skal af så snart de er færdige med at koge, og ind under den kolde hane. Når de er kølet en anelse af, er de klar.

Held og lykke!


No comments:

Post a Comment