OM BLOGS OG SPONSOREREDE INDLÆGJeg ved godt at jeg måske kommer til at træde nogen over tæerne, men det skal der sgu ikke så meget til før at man gør, længere. 

Ser I, igår da jeg sad og bingescrollede Bloglovin', så jeg at Sofie fra Sofies Blog havde svaret på en spørgerunde. Og som jeg sad og læste hendes fine svar igennem, faldt jeg over ovenstående citat. Jeg siger ikke at det er stikpille til andre blogs, at der er noget mellem linjerne  - det er der ikke - jeg har meget muligt bare fået mere ud af den sætning, end hvad der egentlig var intentionen da Sofie, simpelt nok, bare svarede på et spørgsmål*. Men citatet i sig selv, er meget sigende. For jeg synes (og jeg ved at jeg ikke er den eneste) desværre at der er kommet en tendens til at jo større en blog bliver, jo længere er der mellem de gode indlæg.

Jeg har ikke tænkt mig at namedroppe nogen overhovedet, men jeg synes det er interessant at jeg - hver dag på min blogroll - kan følge med i hvordan den samme blogger nærmest har skemalagte tidspunkter over hvornår hendes Asos-collager og outfitbilleder bliver publiceret. Det er der jo i og for sig ikke noget galt i, men når affiliate links er det eneste der reelt bliver skrevet, så synes jeg sgu det går for stærkt. Der går næsten samlebånd i det. 
Jeg synes efterhånden at der er mange ("mange", ikke alle..) af de "store" danske blogs der er fuldstændig tabt for personlighed. Blogs som jeg, dengang for tre år siden da jeg egentlig startede med at blogge, fulgte med hos, og så op til. Men her, tre år efter, handler det i grove træk enten om Asos-collager og Libresse-kampagner, eller latterligt dyre tasker. Vi dødelige kan jo ikke følge med. 
Men fair nok - jeg skal selvfølgelig ikke slå folk i hovedet over, at de køber de ting de har lyst til. Og det er som sådan også et emne vi kan tage op en anden gang.
Men for fanden hvor bliver det ensformigt og kedeligt - og virkelig virkelig tydeligt, hvilke blogs der bliver tjent penge på. Så kan man være nok så "kendt" og have nok så mange Bloglovin'-følgere, men hvis man ikke har noget videre interessant at byde på, så mister det sgu charmen.

Den ene sætning ovenover (og det svar hun gav på læserens spørgsmål) gav mig så meget respekt for Sofie og hendes blog. For hvor er det vanvittigt forfriskende at se. 
Og jeg deler den holdning med hende. 
Jeg nyder at se mit lille projekt, som jeg gerne vil have det, uden overplastrede reklamer og sponsorerede indlæg. For det er ikke derfor jeg har startet det op. Jeg har ikke et ønske om at skulle tjene penge på noget, det er udelukkende et lille univers jeg har skabt for mig selv, og jer der har lyst til at følge med. Jeg vil skrive hvad jeg har lyst til, og så kan det godt være at der af og til sniger sig en collage ind - men til gengæld kan I være sikre på at det er fordi jeg synes det er værd at dele, og ikke fordi der er nogen der fortæller mig at jeg skal. Selvfølgelig er det okay at tjene en håndøre til sparekraniet, men der er altså en grænse.

Og nu kunne jeg selvfølgelig godt tænke mig at høre - hvad er jeres holdning til det? Er det mig der bare er sippet?


* Tanker om citatet fra Sofies Blog er udelukkende mine egne, og det er taget ud af sammenhæng.
//LINK// til Sofies indlæg.


FOLLOW ON BLOGLOVIN'

5 comments:

 1. Kunne ikke være mere enig!
  Selvfølgelig er det OK at tjene lidt penge på sin blog, og skrive et par sponsorerede indlæg i ny og næ. Men når det så er sagt, er der bare rigtig mange som tager imod hvilke som helst tilbud de nu får.
  Jeg kunne personligt ikke finde på at skrive et sponsoreret indlæg på min blog, medmindre det omhandler noget jeg godt kan lide, og som hører til bloggen, hvilket i mit tilfælde ville være beauty-relaterede ting. Også er der bare dem som tager imod ALT - også er det at jeg bliver en anelse fordømmende og tænker "hold da op, hvor fattig er du?"
  Hvis man blogger udelukkende for at få ting, så bliver det til en sur pligt, et arbejde du egentlig ikke bryder dig om, og det kan læserne se lige igennem.

  For mit vedkommende nyder jeg de lidt "mindre" blogs, fordi jeg på en eller anden mærkelig måde kan mærke personen bag ved skærmen. Mange af det store blogs holder jeg mig helt enkelt fra, fordi jeg synes ærlig talt nogen af dem er blevet for selvglade, bare fordi de har jeg ved ikke hvor mange følgere på bloglovin.

  Super godt indlæg!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lige præcis! Jeg kunne næsten ikke have sagt det bedre selv :-)

   Delete
 2. Er 100 pct. enig i alt hvad du skriver. Jeg synes virkelig det har taget overhånd med spons, gaver og affiliate links på mange blogs. Når designede Jordan-tandbørster får plads på store modeblogs og der næsten hver dag bliver postet collager fulde af affiliate links fra rewardstyle, liketkit mfl, så står jeg af. Specielt BD er slemme til det.

  ReplyDelete
 3. Og her resten af kommentaren:
  Det sjove er, at når bloggere flytter til BD følges det næsten altid af et indlæg, hvor bloggeren skriver, at de i hvert fald ikke sælger ud, og kun vil poste relevante sponsorede indlæg etc. Desværre er der efterhånden mange eksempler på det stik modsatte. Respekt for Sofies udmelding :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Du har fuldstændig ret! Og jeg synes egentlig det ærgerligt, for i bund og grund er alle disse blogs jo "store og kendte" fordi de på en eller anden måde har skilt sig ud fra alle de andre. Det er bare som om at de topper deromkring, og istedet for at holde fast i skille sig ud, og være originale og kreative, så følger de bare med strømmen derfra. Men når de når det punkt, behøver de selvfølgelig heller ikke at arbejde for at få følgere og opmærksomhed, længere. Læserne er der jo, uanset hvad de skriver.. Groft sagt :)

   Delete