OPSKRIFT / PULLED CHICKEN BURGER




Som jeg lovede jer igår, får I opskriften på en virkelig god Pulled Chicken Burger. Og jeg mener, virkelig god. Det er en blanding af forskellige opskrifter, blandt andet fra Twin Food. Kyllingen er lavet på en lidt anderledes (og hurtigere) måde, da vi ikke lige havde tid til at gå igang med at lave det, i torsdags. Men her får I den! (Jeg er virkelig irriteret over billedet af burgeren, for jeg lavede rookiemistaken, og på kameraet så det pænt nok ud.. Og jeg var enormt sulten..)


3-4 pers. 

PULLED CHICKEN:

Kyllingebrystfileter - 4 stk.
Groft salt - 2 tsk.
Sukker - 1 spsk.
Worchestershiresauce - 2 spsk.
Cayennepeber - 1 tsk.

1// Kom kyllingebrystfileterne i en gryde, og dæk dem med vand. Bring vandet i kog, og lad dem trække i 10 min. Bring vandet i kog igen, og lad dem trække i yderligere 5-10 min.

2// Bland salt, sukker, Worchestershiresauce og cayennepeber sammen til en marinade.

3// Med to gafler rives kødet fra hinanden og vendes i marinaden.


SALSASALAT:

Avocado - 3 stk.
Cherrytomater - 1 bk.
Forårsløg - 3 stk.
Agurk - 1 stk.
Bredbladet persille
Frisk basilikum
(Feldsalat til fyld)

1// Alle ingredienser skæres ud og blandes sammen.

+ Bonus: Put stenene fra avocadoerne ned i salaten - så bliver den ikke brun. 


BBQ SAUCE:

Tomatsauce - 3 dl.
Brun farin - 6 spsk. 
Paprika - 3-4 spsk.
Cayennepeber - 1 tsk.
Salt 
Peber

1// Alle ingredienserne blandes sammen og smages til.


BURGER BOLLER: 

Gær - 30 g.
Vand - 6,5 dl
Salt - 2 tsk.
Fuldkornsmel - 300 g.
Hvedemel - 400 g.
Sesamfrø

1// Gær og salt opløses i vandet.

2// Tilsæt først fuldkornsmel og bland til dejen er ensartet. Derefter tilsættes hvedemel, lidt af gangen. 

3// Lad dejen hæve ved stuetemperatur i min. 2 timer. 

4// Del dejen op i ti boller, og læg dem på en bageplade. Pensl' bollerne med mælk og drys sesamfrø udover. 

5// Bollerne bages ved 250 grader, i 10-15 min. 


Vær så artig, og fortsat god weekend!
(Jeg skal i øvrigt til reunionfest på mit gamle gymnasium, her til aften.. Så det kommer I nok til at høre lidt om).



No comments:

Post a Comment