FAVORIT / 10 FONTSEn sen af slagsen, men ikke desto mindre får I en favorit, jeg slet ikke havde tænkt på. 
Som jeg før har fortalt, har jeg siden mine tidlige teenageår været enormt fascineret af typografi, billederedigering og Photoshop (ej at forglemme HTML-koder og Myspace-layouts, tænk at jeg er blevet forholdsvis normal) - og det hele startede fordi jeg var træt af, at jeg aldrig kunne finde nogle pæne baggrunde til min computer. Det tog rimeligt hurtigt fart, og lige pludselig lavede jeg layouts for min "Top 8" på Myspace, og baggrunde til mine venner i skolen. Jeg har altså derfor også altid vidst, at jeg gerne ville "være noget" indenfor multimedie- og grafisk design. 
Da baggrundene oftest bestod af noget mønster og en eller anden form for tekst, gik der ikke længere end et slag sten-saks-papir om det sidste stykke kage, før jeg bare ikke orkede standard-skrifttyperne længere. Efterfølgende blev jeg kendt med Dafont, og i en lind strøm spyttede jeg billeder ud - med skråskrift, kruseduller, og jeg ved ikke hvad. I gymnasiet stod jeg for plakater til diverse fester, og sågar også et blogdesign eller to. Den dag idag kan jeg stadig sidde, på en helt zen-agtig måde, og scrolle til uendelighed i fonts.
Så til den egentlig kerne - jeg har samlet de ti fonts jeg elsker allerhøjst, lige nu. Nogle af dem er gratis, andre koster en lille slat der selvfølgelig går til en sød designer bag, og de sidste er standardfonts fra Photoshop. You don't get to choose who you love, I ved.

// Manhattan Darling / 77 DKK
// Oswald Book (Regular) / GRATIS
// Jacques & Gilles / 217 DKK
// Didot Italic / 185 DKK (følger med Adobe)
// Avenir Black / 185 DKK (følger med Adobe)
// Signerica / GRATIS
// Bebas Neue / GRATIS
// Nouvelle Vague / GRATIS
// Tamoro / GRATIS
// Avenir (Next Ultra) Light / 505 DKK (følger med Adobe) 3 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 2. Din blog er simpelthen den mest nærværende jeg længe har læst - du skinner så meget igennem, og det er pisse fedt! Du er en kæmpe inspirationskilde!

  - Maria
  http://mariaberthel.bloggersdelight.dk/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tusind, tusind tak! Hvor er det dejligt at få at vide, og hvor er det sødt af dig! Jeg smiler resten af dagen!

   Delete