NY PLANTE OG EN NÆSTEN-BRÆKKET TOMMELFINGER


Og her gik jeg og troede, at onsdagen var ugens kedeligste dag. 
Jeg skulle egentlig have været på arbejde idag, men da Frede og jeg skulle køre imorges, skulle jeg lige hurtigt tørre forruden af - Frede havde bare ikke lige set at jeg stod med hånden på bilen, da han lukkede døren. Så tre sekunder efter, hev jeg efter vejret og prøvede panisk at få Frede til at åbne døren, da det gik op for mig at min tommelfinger sad i klemme. Som i helt i klemme. Døren var helt lukket, og min tommelfinger sad fast. Overraskende nok begyndte jeg ikke at tude, heller ikke da jeg så at neglebånd (jeg sparer jer for de fleste detaljer) var delvist skrællet af. Frede gik også i panik, og undskyldte og undskyldte, imens han fik mig overtalt til at gå ind og få noget koldt vand på - ser I, jeg havde ikke helt opfattet hvor ondt det gjorde. 
Min svigermor nåede lige akkurat at hente en stol og fortælle mig, hvordan hun selv havde prøvet det, og hvor dårligt hun fik det efterfølgende, før jeg sad på stolen med koldsved og kvalme, og svimmel som havde jeg leget snurretop i tre timers tid. Jeg kæmpede en brag kamp for ikke at kaste op i køkkenvasken, imens tommelfingeren prikkede og bankede under det kolde vand. Frede fik mig overtalt til at få den tjekket, så imens jeg stadig prøvede at komme mig, fik han ringet til lægevagten der gav grønt lys for at jeg måtte komme forbi skadestuen. 

Der sad vi så. Først kom den ene læge ud, og trykkede lidt over det hele. Hun var i tvivl om den var brækket, og mente at jeg nok skulle have taget et røntgenbillede. Inden da skulle hun lige høre om jeg havde fået en stivkrampevaccination inden for de sidste ti år - og jeg måtte melde pas. Det er ikke lige umiddelbart noget jeg kan huske. Så efter at have ventet lidt mere, kom der en anden sygeplejerske ud og hentede mig, så jeg lige kunne blive vaccineret med det samme. Score. Efterfølgende fik jeg lov til at vente lidt længere tid, inden jeg blev sendt til røntgen. Til sidst kunne de - efter lidt længere ventetid - konstatere at fingeren heldigvis ikke var brækket. Istedet skal jeg nu holde den i ro i 24-48 timer, og redde den med is, hvis den lige pludselig hæver op igen - og neglen vil jeg sandsynligvis tabe på et tidspunkt. Sikke en fest! Frede havde stadig lidt dårlig samvittighed, så på hjemvejen handlede han ind til smækre sandwiches vi kunne spise til frokost, inden han kørte på arbejde. 

Så nu har jeg lagt mig på sofaen, med kaffe, dyne og fjernbetjening. Jeg formåede dog alligevel at få taget et billede - med én hånd - af min nye Calathea-plante fra Ikea, tidligere. Min stuepalme er efter megen kamp og frustration, flyttet på ferie hos min mor. Jeg har et eller andet håb om at hun kan redde den... 

Jeg håber jeres onsdag er væsentligt bedre end min! 


2 comments:

  1. Det lyder til at være ret ubehageligt, men alligevel utroligt den ikke er brækket! God bedring :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mange tak! Det var ligeså ubehageligt som det lyder, men den har det heldigvis meget bedre idag! :)

      Delete