GUIDE / BILLEDREDIGERING OG FOTOFILTER


Et af de spørgsmål jeg har fået flest gange på bloggen er, hvordan jeg redigerer mine billeder, og hvilke programmer jeg bruger. Jeg har af flere omgange lovet en tutorial, og nu fik jeg taget mig tid til at få den lavet! Jeg håber den kan bruges!


1 / Først åbner jeg billedet i Adobe Lightroom. Jeg har valgt at købe den løsning de har lavet til "fotografer", hvor man månedligt betaler for Lightroom og Photoshop. Den kan købes her


2 / Jeg stiller lidt på temperaturen, lysstyrken, hvide toner og sorte toner. Jeg stiller aldrig ens, det kommer an på hvad jeg synes er bedst til billedet. 


3 / Herefter gemmer jeg billedet og åbner det i Photoshop. Her går jeg ind under indstillingerne for "Belysning", for at få den støvede effekt på billederne. 4 / Forskydningen er det der får billedet til at se støvet ud. Her er det heller ikke altid at jeg stiller den til det samme tal, men oftest svinger det mellem 0,0300 og op til 0,0600. 


Det færdige resultat! Kommenter endelig, hvis I har yderligere spørgsmål!4 comments:

 1. Godt indlæg. Du har rigtig pæne billeder, har selv undret mig over hvad din hemmelighed var ;-)
  Synes dog jeg er for nærig til at ville betale næsten 100 kroner om måneden... Men man får sikkert meget for pengene.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mange tak! ;-)
   Men det forstår jeg nu også godt. Jeg har kun købt det, fordi jeg bruger Photoshop enormt meget – og det kostede faktisk flere penge at købe det ene program, end pakkeløsningen med Lightroom også.
   Men jeg laver en budgetvenlig guide om et par dage ;-) Der kan du slippe afsted med 8 kroner for en iPhone-app!

   Delete
  2. Det kommer selvfølgelig også an på, hvor meget man bruger det. Det lyder som om det er en god investering for dig ;-)
   Fantastisk, det vil jeg glæde mig til!

   Delete
 2. Dejlig guide! Jeg har aldrig rigtig luret lightroom men laver de fleste lysredigeringer i photoshop, så det er rart med at par tips - og en photoshopmetode jeg ikke kendte til. :D Det program er jo uendeligt..

  ReplyDelete