OM AT VÆRE SKIDE NERVØS


Jeg kunne skrige. Jeg kunne slå i væggen, kaste et glas i gulvet og drikke mig fuld i gin direkte fra flasken. Og de følelser er kommet helt og aldeles bag på mig. 
I overmorgen får jeg svar på om jeg er kommet ind på uddannelse. Ligesom 92.477 andre unge mennesker. Jeg har holdt fire sabbatår, og nu vil jeg ikke mere. Det har været de bedste fire sabbatår – og jeg ville stadig ikke være foruden – det er deres skyld at jeg har lyst til at kæmpe med næb og klør for at sikre at jeg får en plads. At jeg rent faktisk har fundet ud af hvad jeg vil. Men jeg kan ikke gøre en skid. Jeg kan bare vente. Og vente. Og håbe. 
Men hvad fanden gør jeg hvis jeg ikke kommer ind? Jeg har brugt tre uger på optagelsesprøven, tilbage i april – og når jeg kigger den igennem nu, er der stadigvæk ikke noget jeg vil ændre. Men det er kraftedeme svært når man slet ikke har noget at sætte sig selv op imod, og sammenligne med.
Som nogen af jer måske ved, har jeg søgt ind på Designteknolog-uddannelsen på KEA, under "Marketing and Communication Design".. Sammen med en milliard andre. I 2014 var der 879 ansøgere til uddannelsen, og 180 der blev optaget – og her halvanden dag før, synes jeg det er enormt angstprovokerende at vide, at nogen, et eller andet sted, allerede har besluttet om jeg er én af de 180. Jeg er ved at gå ud af mit gode skind.

Men hey – jeg ved jo at jeg ikke er alene. Er der nogen af jer der har søgt ind på samme uddannelse? Er der nogen der har lyst til at dele en optagelsesprøve?11 comments:

 1. Årh.. Det kan jeg godt forstå du er nervøs over. Det ville jeg virkelig også være!
  Jeg synes uddannelsen er utroligt spændende, men jeg føler bare at jeg er bedre til at freelance den og finde min vej der igennem.

  Jeg krydser mine fingre for dig og håber at du kommer ind!

  Knus Malue
  http://mooldash.dk

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mange tak!
   Det kan jeg sagtens følge dig i! :-) Jeg glæder mig lidt til at prøve det (hvis jeg kommer ind...) og se hvordan det kommer til at gå!

   Delete
 2. Jeg sender gode tanker herfra, og håber, at du bliver optaget.

  Mit første sabbatår er lige startet, så jeg er ikke nået til den frygtsomme ansøgnings-periode endnu. Det bliver først min tur næste år, hvor jeg vil søge ind på journalisten - hvilket jeg allerede er rigtig nervøs for, for det er simpelthen også bare et nøglehul at komme igennem.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mange tak!
   Av, journalisten? Jeg ville slet ikke kunne holde spændingen ud, hvis det var dér jeg havde søgt. Der er nøglehullet jo endnu mindre! Men jeg håber at du kommer ind, til næste år! Du prøvede ikke at søge ind i år, "bare for sjov", for at få en fornemmelse af optagelsesprøverne? :-)

   Delete
  2. Det var egentlig min plan, men jeg havde bare så mange andre ting jeg skulle, da optagelsesprøverne gik i gang.
   Jeg har dog tænkt mig at finde en plan B, C (måske endda D), så jeg ikke ligger alle mine æg i journalistkurven ;-)

   Delete
 3. Held og lykke Cathrine! Jeg krydser fingre for dig! :)

  ReplyDelete
 4. Held og lykke!
  Jeg er selv lige blevet færdig efter 2 år på kea, og forsætter nu på en top-up, hvor man heldigvis får prøve/optagelses svar d. 30 juni, det betyder lang sommerferie med nerverne i ro ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mange tak! Det er faktisk også min plan at fortsætte med en top-up (når jeg når så langt....) – så det ser jeg da frem til! Haha :-)

   Delete
 5. Hej Cathrine
  Som fast læser vil jeg ønske dig held og lykke imorgen,
  og som KEA-studerende vil jeg huske at tilføje at du skal holde godt øje med din spam-folder, da det er en privatperson som sender svaret (det kostede ihvertfald mig ekstra 2 timers uudholdelig spænding, dengang) :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wow, mange tak! Det er da en ret vigtig information at få med! :O
   Kan du huske hvad tid på døgnet, du fik svar? Der er jo nogen der er så heldige, at mailen bimler ind når klokken nærmest er 00.01.

   Delete