OM AT FÅ ET NEJ


Først og fremmest – tusinde tak for jeres søde kommentarer til dette indlæg. I er fandeme søde. Men desværre var nervøsiteten berettiget, og da jeg (efter at have ligget vågen den halve nat) slog øjnene op ved en syvtiden i torsdags, havde jeg stadigvæk ikke modtaget nogen lykkelig mail. I modsætning til det halve af instagram, der tilsyneladende skal udklækkes som Designteknologer om to år. 
– Men hey! Jeg havde en andenprioritet. Jeg havde søgt ind på Multimediedesign på EASJ, sådan lidt som en backup. De er af en eller anden grund stadig af den overbevisning, at sådanne meddelelser skal leveres som brevpost – så alt imens jeg var på arbejde, måtte jeg bide min nervøsitet (og mit vredesudbrud på KEA) i mig, i håb om at posten havde været forbi med mit navn på en konvolut, når jeg kom hjem. 
Jeg havde en ambivalent følelse med det. På den ene side havde jeg været SÅ sikker på, at jeg havde klaret den der optagelsesprøve. Jeg havde bare en god fornemmelse, kender I det? Jeg havde bygget hele denne her forestilling op, om at det var det jeg skulle. Dermed er det jo ikke sagt at muligheden er død – jeg kan jo søge ind igen næste år. Men afslaget gjorde ondt. Så optagelsesbrevet fra EASJ affødte bare ikke den der jublende reaktion, som det vel egentlig burde. Jeg mener – det er vel trods alt bedre at komme ind på sin andenprioritet end slet ikke at komme ind? Jeg ved det ikke. Jeg synes den var svær at sluge, de første par timer efter. Fordi jeg jo netop havde forberedt mig på noget, der blev skudt en hvid pil efter. 
Men så skete der et eller andet, i løbet af natten fra torsdag til fredag. Jeg vågnede i hvert fald op i fredags, med en fornemmelse af at det hele nok skulle gå. Jeg startede med at tænke mine muligheder igennem – at løbet jo ikke var kørt. Tænk hvis multimediedesign er meget mere mig? Det er trods alt dén titel jeg altid havde troet at jeg skulle have, når jeg "engang blev voksen". Designteknologen løber jo ingen steder – så jeg kan jo altid prøve at søge ind igen næste år. Men det kan jo også være, at jeg rent faktisk bare finder mig til rette, i den stol jeg har fået. Jeg ved det jo trods alt ikke, før jeg har prøvet.

Var der nogen af jer der fik afslag? 10 comments:

 1. Et virkelig godt indlæg Cathrine!

  Jeg kom desværre ikke ind på min førsteprioritet eller andenprioritet i Århus... Jeg var også slået helt ud torsdag og vidste virkelig ikke hvad jeg så skulle gøre.
  Men nu har jeg vendt det til noget positivt og som man siger "everything happens for a reason".
  Så jeg tager mig endnu et sabbatår og håber jeg kan finde mig noget arbejde som ser godt ud på min kvote 2 ansøgning! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det lyder som en god idé! Det er surt at man ikke kan gøre noget ved det, men jeg tror at det er bedst at tænke "sådan er det!" :-)

   Delete
 2. Jeg var meget skeptisk da jeg startede på multimediedesign på KEA sidste sommer - tænkte at jeg nok bare skulle prøve et semester og så prøve optagelsen på fotograf i København. Men jeg er blevet ret glad for studiet (ikke det teoretiske - åh gud nej).. Men dermed ikke sagt at jeg ikke har tænkt mig at søge ind som fotograf, når jeg er færdig til næste sommer! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeg håber lidt på at jeg får samme oplevelse ;-)

   Delete
 3. Tillykke (trods alt) med optagelsen! Tror jeg har været igennem nogenlunde samme rutsjebanetur som dig - jeg fik også afslag på Designteknologen (og havde ellers følt mig så sikker), og brugte torsdagen på at være temmelig vred på KEA. Men men men jeg kom også ind på min andenprioritet, og selvom jeg slet ikke kunne se nogen anden mulighed end KEA til at starte med, er jeg faktisk endt med at blive ret glad for resultatet. Så jeg starter på bacheloren i Engelsk og Organisationskommunikation på CBS til september, og selvom det er en lidt anden boldgade, så tror jeg at det lige så vel som Designteknologen kan få mig derhen hvor jeg gerne vil ende. Og hvis det er helt galt må jeg prøve KEA igen næste år. ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Der er ikke andet for! Som sagt – man kan ikke gøre noget ved det. Og KEA ved jo bare ikke hvad de går glip af ;-)

   Delete
 4. Har holdt øje med din blog, efter et indlæg om dette, efter at jeg havde set på Instagram, at realiteten desværre ikke blev som ønsket.

  Jeg står overfor 'kampen' næste år, når jeg søger ind på en uddannelse, der ikke bare lige sådan er til at komme ind på. Min 2. prioritet er lagt, og selvom det første ønske er at foretrække, skal jeg lige vænne mig til tanken om, at man ikke altid kan trylle - desværre.

  Men stort tillykke med optagelsen, selvom det ikke var dit første ønske, så håber jeg, at du bliver rigtig glad for det. Jeg synes i hvert fald, at du er rigtig sej, og din blog er nok den, jeg besøger oftest (ifølge Google, for den har sat din blog på "mest besøgte" haha).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mange tak <3 (og mange tak til Google!)
   Det gør det selvfølgelig heller ikke nemmere når der er mange om buddet. Men jeg håber at jeg bliver positivt overrasket, og måske endda finder ud af, at Multimediedesign skulle have været min førsteprioritet! :-)

   Delete
 5. Ærgerligt du ikke kom ind på din første prioritet! Men hey, multimedierdesign er sgu ikke så skidt endda. Da jeg i sin tid skulle søge ind stod jeg mellem de to (dog ikke KEA, men TEKO), men valgte multimediedesign i stedet og har været ret så glad for det. Er nu igang med at tage en overbygning på TEKO og kombinationen af det og så en multimediedesign er virkelig perfekt. ;-) Den er seriøst god til at kombinere med mange andre ting. Desuden kan jeg se at dem i min nuværende klasse som tidligere har læst designteknolog og ikke multimediedesign, de kan altså bare ikke helt de samme fede ting som jeg kan nu. Så er sikker på den skal skal blive godt ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det var det jeg tænkte! Jeg krydser fingre for at jeg får en følelse af at jeg alligevel havde fat i den lange ende! Jeg har altid gerne villet læse multimediedesign, så jeg besluttede mig også for, at et afslag fra en eller anden ny "fancy uddannelse", egentlig ikke skulle ødelægge glæden for mig! Jeg er allerede begyndt at lægge planer for videreuddannelse, og indtil videre er jeg virkelig overrasket over hvor meget jeg selv kan forme den efter den retning jeg gerne vil. Jo mere jeg har undersøgt og læst, jo gladere er jeg faktisk for at jeg er kommet ind :-)

   Delete