DIY: SNEAKER STORAGE

Da jeg skulle tage billeder af mine nye sneakers, slog det mig, at der jo er en hel masse ting jeg ikke har fået vist jer. Det kommer selvfølgelig på baggrund af mit, indtil for nyligt, lange fravær – så der er jo sparet godt op den konto. (Tænk hvis det også stod sådan til på min bankkonto.. jeg bliver vel voksen på et tidspunkt). Nå men, selvom bloggen har været præget af udbredt radiotavshed, har verdenen udenfor fortsat sin gang i fast tempo, hvorfor jeg nu har samlet en enorm weekendtaske af posts der venter på at blive udgivet. (Forresten, hvis du gerne vil slippe for den unaturligt lange intro, og bare gerne vil ned til den egentlige guide, så kan du med fordel scrolle ned ad siden nu..) 

Ét af de projekter jeg har fået fixet på de sidste ni måneder, er sneakertavlen ovenover. De af jer der fortsatte med at følge mig på Instagram har muligvis set billedet, da jeg lige netop har nappet derfra – klokken er 18, det er mørkt – det er i sandhed bloggerproblems, når der skal tages billeder uden for den 1,5 time om dagen, hvor det reelt set er lyst. Det var vist nok engang i juli eller august jeg lavede det, Instagram siger 31 uger, men min hovedregning siger "jeg gider ikke lige nu". 

Det er et virkeligt nemt og hurtigt projekt – og så er det sindssygt praktisk. I hvert fald hvis man som jeg har en del sneakers, og en kæreste der ikke gider at de skal stå og fylde på gulvet. Eller hvis man bor på et fåtal af kvadratmeter, og mangler lidt plads til skosamlingen. Nogle af jer har måske også set det i første omgang af Nybyggerne, hvor det gule hus vist nok lavede noget lignende. Men det må I ikke hænge mig op på! 

Man skal ikke bruge så mange sager til at lave det – jeg havde faktisk de fleste ting liggende herhjemme, men nu fik jeg jo også en skruemaskine af min papfar i indflytningsgave – han har oplært mig godt. Forleden skulle Frede og jeg hænge vores nye fjernsyn op, og Frede blev nødt til at ytre "at jeg var så handy" – hvortil jeg selvfølgelig svarede "ja, hvad skulle du dog gøre uden mig". Anyway, different day, different story. Pladen havde vi stående i forvejen, da den oprindelige tanke var at bruge den som en opslagstavle. Sagen er så bare den, at jeg enten er virkelig dårlig til at hænge ting op, eller også har jeg bare ikke særlig mange ting der som sådan egner sig til display. Så pladen stod der, med en plakat og en lampe på. Jeg syntes det var lidt kedeligt.. Men altså one man's trash is another man's treasure – eller i dette tilfælde one woman's trash is the same woman's treasure – så det eneste jeg egentlig skulle købe, var elastikbånd, og så var jeg ellers udrustet til gå igang. Og without further ado, får I en hurtig og udførlig guide, hvis I skulle gå hen og blive inspireret:

Du skal bruge: 
– Elastikbånd (Rigeligt! Så kan du selv bestemme hvor mange sko der skal være plads til.)
– En træplade af en art (vores er en OSB plade, og er egentlig en planlagt rest fra vores sofabyggeri.) 
– En skruemaskine + en skrue der ikke er meget bredere end elastikbåndet

Fremgangsmåde: 
– Find ud af hvor mange sko der skal være pr. række + hvor meget luft der skal være imellem. (Et par ganske almindelige sneakers måler ca. 20-25 cm samlet på pladen, og på vores er der 5 cm luft på hver side). 
– Med en lille tusch markerer du hvor der skal laves huller til snoren.
– Fat i skrue og skruemaskine! Der er muligvis en bedre måde – jeg er kun fritidshåndværker – men jeg skruede simpelthen bare skruen igennem hvor jeg havde markeret med tuschen, og skruede skruen ud igen. Og så gentog jeg det et par gange, ind og ud, indtil jeg kunne fornemme at hullet var godt nok til at kunne få snoren igennem. 
– Pres snoren igennem første hul, og bind et par knuder på bagsiden, så snoren sidder fast. Pres den anden ende igennem andet hul, og stram snoren, inden du binder knude på igen. Da det jo er elastiksnor giver det sig rigeligt til, at man kan få et par sko imellem. Og hvis snoren alligevel er blevet lidt for løs, og skoene ikke sidder "til", så binder man bare ekstra knuder på bagsiden, til det passer. Dette trin fortsættes til det ønskede antal sko hænger dér, og ser pæne ud. 

Det var dét!


// 

No comments:

Post a Comment