MY FAVORITE SONGS


"Hvad er din yndlingssang?" er et spørgsmål man får engang imellem, og det er et spørgsmål jeg helst være foruden. I den situation kunne du ligeså godt spørge mig, om jeg (gud forbyde det) helst ville undvære cheesecake eller grydestegt kylling (inklusive agurkesalat og sovs selvfølgelig, jeg er jo ikke idiot) resten af livet. Sammenligningen mellem de to er måske lidt tvivlsom, men lad nu det ligge!
Pointen er at jeg har virkelig mange yndlingssange. Og en yndlingssang i et øjeblik, kommer helt og aldeles an på situationen. Det kommer an på om jeg har haft en smuk og skøn dag, om solen skinner, om det er minusgrader udenfor, om det regner eller om jeg bare har haft en dag fuld af lort og lagkage (hvem har i øvrigt nogensinde besluttet at dét var en talemåde), og hurtigst muligt skal hjem i min seng og sove dagens resterende timer væk. Andre gange har jeg også bare brug for at spole tiden tilbage til sidste gang, jeg havde det ægte fantastisk, uden en bekymring i verden. Dé sange har i høj grad en eller anden forbindelse til en solskinsdag på Roskilde Festival. 
Og så er der de sange, jeg bare synes er virkelig gode, uanset genre, kunstner eller årstal. De virker bare. Altid. 


//

No comments:

Post a Comment